Bartekovú zvolili do Komisie športovcov MOV

11.08.2012 Celý región

Londýn 11. augusta (TASR) - Slovenskú strelkyňu Danku Bartekovú zvolili v dejisku Hier XXX. olympiády v Londýne za členku Komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Spolu s Bartekovou dostanú na ďalších osem rokov možnosť byť v pléne MOV aj vodný slalomár Tony Estanguet, veslár James Tomkins a plavkyňa Kirsty Coventryová.

Olympionici z celého sveta rozhodli o svojich štyroch nových zástupcov v pléne MOV v hlasovaní od 16. júla do polnoci 8. augusta, kedy sa v jedálni olympijskej dediny v Londýne uzavreli hlasovacie zariadenia. V domovoch jachtárov, kanoistov a veslárov i v mestách hostiacich futbalový turnaj sa dohlasovalo skôr. Z dvadsaťjednotky kandidátov mohli účastníci ZOH krúžkovať štyri mená, nie však z rovnakého športu.

Zdolanými súpermi Bartekovej v boji o osemročný mandát boli zo známejších mien jej strelecký kolega zo skeetu a víťaz Rely Dakar Nasser Saleh Al-Attiya, stolnotenisoví veteráni Zoran Primorac a Jean-Michel Saive, plavec Milorad Čavič, atléti Kodži Murofuši, Barbora Špotáková či Stefan Holm.

Posledným slovenským členom SOV bol v rozmedzí rokov 1981-2001 Vladimír Černušák, po ňom sa pokúšali zhodne o členstvo v Komisii športovcov ďalší Slováci, no štvorica Peter Šťastný, Karina Habšudová, Martina Moravcová, Miroslav Šatan v náročnej zahraničnej konkurencii počas minulých OH a ZOH neuspela.
 

Vyberte región